44. (fragment)

– Canibalii apreciază gusturile diferitelor cărnuri, a zis biciclistul gâfâind. Avem arome și texturi diferite în funcție de vârstă, sex și rasă. Ei cunosc asta foarte bine. Nu înțeleg de ce nu există cărți cu rețete din bucătăria canibalilor. Ar fi bestseller-uri. Oamenii se mănâncă între ei oricum. Ar putea face-o cu mai mult stil culinar. Mai încet, vă rog, nu sunt obișnuit să o iau la picior așa dis-de-dimineață. Pe bicicletă era mai ușor. Unde naiba mergem!?

– Șșșșt. Mai avem puțin.

Bărbatul accelerase ritmul ca un antrenor într-o sală de sport când observă că grupa de aerobic s-a lenevit. Nu putea permite să se rătăcească acum spre final.

– Să mai căutăm prin geanta Samsonite, poate mai găsim ceva de mâncare, l-a rugat vaporoasa.

– Nu acum, mai mergem, când ajunge soarele sus pe cer, ne oprim.

– Auzi, dar cine te-a pus șef peste noi!? s-a enervat sclipicioasa. Parcă noi două eram conducătoarele, nu?

– Habar n-aveți unde trebuie să ajungem.

– Exact! Ți se pare că mersul ăsta la țintă înseamnă ceva…?

– Măcar am o țintă.

– La naiba! Mi-am sucit glezna! a strigat biciclistul. Stați dracu’ locului. Eu rămân aici.

– Sunteți o gloată de proști, i-a fulgerat cu privirea bărbatul.

– Și tu ești căpetenia ei, sclipicioasa se ținea cu mâinile de burtă și râdea.

Bărbatul a îngenunchiat într-o baltă și a ridicat mâinile spre cer: lămâie-lâmâie-lâmâie, barim barim, baham, baham, tadam-tadam, alim sanim, oooo, și cel ce n-are, sare, acum, banum, barim, barim, și-un serafim. Amin. Aerul s-a cumințit, nicio vietate nu mai scotea zgomote, în zare încremeniseră până și umbrele cele mai negre. 

– E ceva dom’le, e ceeva….a șoptit biciclistul cu admirație. Magia o să ne scoată la liman. La naiba! Mi-e foarte foame.

– Geanta e goală, i-a arătat vaporoasa.

– Inventează!

– Biciclist la cuptor.

– N-avem cuptor, a șoptit sclipicioasa.

Se întunecase. Abia fusese prânzul, apoi soarele coborâse cu repeziciunea unui fulger. Trupa obosită s-a așezat lângă un copac cu trunchi gros în așa fel încât să nu-și vadă mutrele.

– Foamea e cel mai mare dușman, a zis biciclistul cu voce sleită. Roata și lanțul, roața și lantul…nu mai știu cum se spune, parcă era și un ghidon sau un ghiozdan. Frate! a zis el brusc izbindu-și palma de frunte, mi-am amintit, aveam un ghiozdan plin cu mâncare în spatele șeii, îl luasem cu mine pe bicicletă ca să fiu sigur că nu o să mor de foame după atentate.

– Și?

– Țoacla nu a intrat în pădure…

– Aha! a încuviințat vaporoasa. Cum crezi tu că o amărâtă de bicicletă are voință sau că pădurea asta care NU există, ar fi putut să ți-o sechestreze?

Biciclistul a dat din umeri.

– Cred că am mai găsit ceva pe fundul genții Samsonite, a anunțat bărbatul.

– Tu ești șeful de trib, geanta te ascultă doar pe tine, a zis sclipicioasa. Ia să vedem, ce avem acolo? și-a întins ea gâtul și s-a pus pe râs.

– O tocăniță în sos vânătoresc, și-a lins buzele biciclistul.

– Un pachet de biscuiți. O să ne țină de foame până ajungem.

– Toate farmecele îmi aparțin, a anunțat vaporoasa, de când citesc despre vrăjitoarele din Salem mi-am descoperit puteri noi.

– Dă-mi și mie un biscuit să prind vlagă, a rânjit biciclistul. O partidă de sex nu ar strica. Care se bagă?

(Fragment dintr-un roman în lucru)


ALINA GHERASIM – n. 1973, București, Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Romania secția Pictură; 1992–1998 Universitatea Naționala de Arte București Clasa profesor pictor Henry Mavrodin.

Activitate ca scriitoare – Cărți publicate: 2016 – Cartea de proză scurtă “Femeia – valiză”, editura Oscar Print. Lansată la târgul internațional de carte Gaudeamus 2016; 2017 – Cartea de proză scurtă „Colonia de cormorani”, editura Oscar Print; Romanul pentru copii „Noemi știe ea de ce”, editura Oscar Print, 2018 – Romanul pentru copii „Noemi știe ea de ce e la Paris”, editura Oscar Print (Prezentare autor la librăria “La doua bufnite”, Timișoara), Târgul Internațional de carte Gaudeamus – Lansare „ARMOR”, proză scurtă, 2019 – Heidelberg – Lectură publică. Roman și proză scurtă. Asociația A. I Cuza din Heidelberg; 2019 – Târgul Internațional de carte Gaudeamus – Lansare roman „Liniște, începe apusul!”, editura Oscar Print.